Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛  تحقیق مشترک محققانی از دو دانشگاه علوم کشاورزی ساری و علوم پزشکی مشهد، به تشخیص ترکیب‌های سرطان‌زا در سیب‌زمینی سرخ‌کرده منجر شده است.

بر این اساس، رضا اسماعیل زاده کناری، رضا فرهمندفر و مریم اثنی‌عشری از اعضای گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با خلیل آبنوس و سیدمحمد تقدیسی از اعضای گروه شیمی داروئی و بیوتکنولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تحقیق پرداخته و موفق به تولید سنسورهای الکتروشیمیایی، فلوروسانسی بر پایه ssDNA و GelRed   و نوری بر پایه dsDNA و نانوذره طلا جهت تشخیص اکریل آمید در سیب زمینی سرخ شده، شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رضا اسماعیل زاده‌کناری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری  با اشاره به اینکه محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری موفق به طراحی سنسورهای نوین در تشخیص ترکیبات سرطان‌زا سیب زمینی سرخ کرده شده‌اند، اظهار کرد: این موضوع رساله دکتری دانشجو مریم اثنی عشری از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بود که به صورت مشترک با دو استاد از دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه اکریل آمید ماده‌ای سرطان‌زا و خطرناک است که در هنگام فرآوری موادغذایی در دمای بالا طی واکنش مایلارد تولید می‌شود، تصریح کرد: این ماده سرطان‌زا روش‌های تشخیصی گران قیمتی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: بر اساس تحقیقات به عمل آمده سنسورهای الکتروشیمیایی بر پایه الکترود طلا و همچنین یک سنسور نوری بر پایه الیگونوکلئوتید و نانوذرات طلا ساخته شد.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی مازندران یادآور شد: این سنسورها هم از نظر سرعت اندازه‌گیری و دقت و هم هزینه نسبت به روش های آنالیز دستگاهی برتری دارد.

اسماعیل‌زاده در ادامه اضافه کرد: نتیجه این رساله دکترا به دو مقاله‌ تبدیل شد که در بهترین ژورنال‌های دنیا به چاپ رسیده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیب زمینی سرخ شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۸۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام دلفان امروز چهارشنبه در اولین نشست کارگروه بحران و پدافند زیستی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بهداشت را خط مقدم سلامت مردم دانست و اظهار داشت: طبق برآوردهای ما و اقدامات صورت‌گرفته، حدود ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان از طریق فاضلاب آبیاری می‌شود که این کار می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

وی بیان داشت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی لرستان نظارت است که با همکاری محیط‌زیست باید مخاطرات زیست‌محیطی استان را رصد کنند و جهاد کشاورزی هم وظیفه دارد که متخلفین را به مراجع ذی‌صلاح معرفی کند تا از آبیاری مزارع از طریق فاضلاب، جلوگیری شود، زیرا هدف تولید محصولات کشاورزی سالم است تا سلامت مردم تضمین شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، علاوه بر مشکلات میکروبی، وجود پسماندها، آلوده‌شدن آب‌وخاک توسط سموم و وجود فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، از جمله گوجه فرهنگی، هویج و دیگر محصولات کشاورزی را جز مخاطراتی دانست که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

کد خبر 6100432

دیگر خبرها

  • ساخت دستگاه تشخیص فوری سرطان توسط جوان ایلامی
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • توزیع 725 تن کود کشاورزی در ساری
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود