Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری توانستند تا با بهره‌گیری از دانش هسته‌ای در خصوص کنترل آفت مگس مدیترانه‌ای به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهره‌گیری از فناوری‌های هسته‌ای در سال‌های اخیر باعث شده به راه‌حل‌های مناسبی برای مرتفع سازی بسیاری از مشکلات در حوزه‌های پزشکی و کشاورزی دست پیدا کنیم؛ مشکلاتی که اگر چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود ضربات جبران ناپذیری به پیکیره اقتصادی کشور وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری توانستند تا با بهره‌گیری از دانش هسته‌ای در خصوص کنترل آفت مگس مدیترانه‌ای به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنند.

معیشت مستقیم ۱۴۰ هزار نفر از مردم مازندران به مرکبات وابسته است. با این حال مگس مدیترانه‌ای به تنهایی می‌تواند ضربات زیادی به پیکره اقتصادی استان وارد کند. این آفت در سال‌های اخیر با واردات کالا از دیگر کشور‌ها به ایران وارد شده است. مگس مدیترانه به میوه حمله می‌کند و زندگی‌اش را درون میوه بنا می‌کند.

در سال ۹۶، حدود ۲۰۰ میلیارد و درسال ۹۷ تقریبا ۴۰۰ میلیارد به اقتصاد مازندران به خاطر مگس مدیترانه‌ای لطمه وارد شد. این حشره، چون تخم خودش را در داخل میوه قرار می‌دهد، هر سمی هم که استفاده بشود، چون به داخل میوه است به آن اثر نمی‌کند.

محققان مرکز تحقیقات سلامت و کشاورزی البرز با کمک دانش هسته‌ای نسل جدیدی از مگس‌های مدیترانه‌ای را تولید کردند که خودش به حذف دائمی خود کمک می‌کند. درواقع پژوهشگران این آفت را در مراحل مختلف با استفاده از پرتوی گاما عقیم می‌کنند.

با کمک بنیاد مستضعفان نسل جدید این مگس‌ها در شرکت زراعی دشت ناز ساری رها سازی شد. در این مرحله ۵۴۰ هزار مگس نر در ۴۰ هزار هکتار رها شد. این اقدام افت عملکردی کشاورزان را تا میزان قابل توجهی کاهش داده است.

در سال ۹۸ با استفاده از روش‌های شیمایی میزان خسارت ۱/۵ بود و در سال ۹۹ با استفاده از تکنیک نر عقیمی میزان خسارت به ۴/۰ بود. همکاری کشاورزان کمک علمی کارشناسان و دستاورد محققان موجب شد امسال مازندران خواسته‌های بازار داخل و کشور‌های مقصد را برآورده کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی ساری آفت مگس مدیترانه ای مگس مدیترانه ای هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۸۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن

نوع جدیدی از ربات نرم که توسط پژوهشگران آمریکایی ابداع شده است، می‌تواند به راحتی خم شود، در پیچ‌وخم‌ها به حرکت درآید و به طور مستقل یا گروهی کار کند.

به گزارش ایسنا، مهندسان «دانشگاه پرینستون»(Princeton University) و «دانشگاه کارولینای شمالی»(NCSU) یک ربات نرم ساخته‌اند که به راحتی در پیچ‌وخم‌ها حرکت می‌کند.

به نقل از ساینمگ، هدایت کردن ربات‌های نرم می‌تواند چالش‌برانگیز باشد زیرا به کار بردن تجهیزات بیشتر برای سیستم فرمان، اغلب استحکام ربات را بالا می‌برد و انعطاف‌پذیری آن را کاهش می‌دهد. «توو ژائو»(Tuo Zhao) پژوهشگر دانشگاه پرینستون گفت: طراحی جدید با ساختن سیستم فرمان مستقیما در بدن ربات، بر این مشکلات غلبه می‌کند.

پژوهشگران در مقاله این پروژه توضیح داده‌اند که چگونه این ربات را از بخش‌های مدولار و استوانه‌ای ساخته‌اند. بخش‌هایی که می‌توانند به طور مستقل عمل کنند یا به هم بپیوندند تا یک واحد طولانی‌تر را تشکیل دهند، همگی به توانایی ربات برای حرکت و مسیریابی کمک می‌کنند. سیستم جدید به ربات منعطف امکان می‌دهد تا به جلو و عقب حرکت کند، محموله را بردارد و به شکل بلندتر درآید.

پژوهشگران نوشتند: مفهوم ربات‌های نرم مدولار می‌تواند اطلاعاتی را درباره ربات‌های نرم آینده ارائه دهد که می‌توانند منبسط شوند، خود را تعمیر کنند و عملکردهای جدیدی را داشته باشند.

ژائو خاطرنشان کرد که توانایی ربات برای جمع و باز شدن هنگام حرکت کردن به آن امکان می‌دهد تا به‌ طور مستقل یا با یک گروه کار کند. وی افزود: هر قطعه می‌تواند یک واحد مجزا باشد یا با قطعات دیگر همکاری کند. قطعات می‌توانند به راحتی جدا شوند و ما برای متصل کردن آنها از آهن‌ربا استفاده می‌کنیم.

ژائو در آزمایشگاه «گلاوسیو پائولینو»(Glaucio Paulino) واقع در بخش مهندسی عمران و محیط زیست و موسسه مواد پرینستون کار می‌کند. پائولینو که استاد مهندسی است، اوریگامی را در طیف گسترده‌ای از کاربردهای مهندسی، از دستگاه‌های پزشکی گرفته تا هوافضا و ساخت‌وساز به کار می‌برد.

پائولینو گفت: ما یک ربات اوریگامی نرم مدولار را با الهام از محیط زیست ابداع کرده‌ایم که به واسطه تحریک الکتروترمال با سیستم‌های گرمایشی قابل خم شدن و سازگار فعال می‌شود. این یک فناوری بسیار امیدوارکننده با قابلیت انتقال به ربات‌هایی است که می‌توانند رشد کنند، خود را ترمیم کنند و سازگاری داشته باشند.

یکی از چالش‌برانگیزترین جنبه‌های کار، ایجاد مکانیسمی برای کنترل حرکات خمشی و تا شدن بود که برای راندن و هدایت ربات استفاده می‌شود. پژوهشگران دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، یک راه حل را برای این مشکل ارائه دادند. آنها از دو ماده شامل الاستومر کریستال مایع و پلی‌آمید استفاده کردند که هنگام گرم شدن به طور متفاوتی منقبض یا منبسط می‌شوند و آنها را به صورت نوارهای نازک ترکیب کردند.

پژوهشگران یک سیستم گرمایشی قابل کشش نازک را نیز نصب کردند که از یک شبکه نانوسیم نقره تشکیل شده بود. جریان الکتریکی روی سیستم گرمایشی نانوسیم، نوارهای کنترل را گرم می‌کند و انبساط متفاوت دو ماده، چین‌هایی را در نوار به وجود می‌آورد. پژوهشگران با تنظیم کردن جریان و مواد مورد استفاده در نوارهای کنترل می‌توانند تا شدن و خم شدن را به دقت برای هدایت حرکت ربات کنترل کنند.

«یونگ ژو»(Yong Zhu) استاد بخش مهندسی مکانیک و هوافضا در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی گفت: نانوسیم نقره یک ماده عالی برای ساخت ‌رساناهای کششی است. ‌رساناهای قابل کشش، عناصر سازنده انواع دستگاه‌های الکترونیکی قابل کشش از جمله سیستم‌های گرمایشی قابل کشش هستند. ما در این پژوهش، از سیستم‌های گرمایشی قابل کشش به عنوان مکانیسم تحریک برای حرکات خمشی و تا شدن استفاده کردیم.

پژوهشگران خاطرنشان کردند که نسخه کنونی این ربات، سرعت محدودی دارد و آنها در تلاش هستند تا حرکت را در نسخه‌های بعدی افزایش دهند.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • توزیع 725 تن کود کشاورزی در ساری
  • ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن
  • مهار آتش سوزی در فروشگاه پلاسکو در هسته مرکزی شهر اهواز+عکس
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل