Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@12:02:38 GMT

مدیریت هدایت و مهار آب نداریم!

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۱۷۲۵

مدیریت هدایت و مهار آب نداریم!

ایسنا/مازندران عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت:آب وجود دارد اما مدیریت هدایت و مهار آن نیست.

سید رمضان موسوی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وجود منابع آبی مناسب در غرب مازندران اظهارکرد: برای استفاده بهتر ازاین منابع آبی و جبران کم آبی در یک دوره ای طرح انتقال آب از غرب مازندران به مرکز و و شرق استان مطرح شد و اقداماتی نیز در این راستا صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


* عدم وجود طرح مدیریتی در آب

وی مهم ترین خلا کمبود آب را نبود طرح مدیریتی جامع و کامل عنوان کرد و گفت: سالانه از رودخانه هراز مقدار زیادی آب شیرین به داخل دریا سرازیر و شور می شود و متاسفانه برنامه  و طرح های بهره برداری بهینه و ذخیره وجود ندارد.
استاد دانشکده منابع طبیعی ساری با اشاره به بی مهری هایی که به احداث سد منگول  بر روی رودخانه هراز شده است، افزود: با وجود منابع آبی و رودخانه های آبی زیادی که در سراسر استان مازندران در جریان است اما به جهت عدم وجود برنامه و طرح های بهره برداری از این منابع به درستی استفاده نمی شود.
موسوی به بروز سیلاب های مختلف در غرب مازندران در طول سال اشاره کرد و گفت: وقوع سیلاب های مخرب نشان دهنده نبود مدیریت در مهار و بهره برداری بهینه از آب های سطحی، بارشی و ریزشی است.
وی تصریح کرد: دررودخانه های چشمه کیله، دوهزار و سه هزار هرساله شاهد بروز سیلاب های زیادی هستیم و این امر نشان می دهد که کم آبی در غرب مازندران وجود ندارد  و همه اینها به عدم مدیریت بازمی گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تاکید کرد: در صورتی که مدیریت درستی در منابع آب صورت گیرد ۴۰ میلیون هکتار از زمین های بین آبخیز، کوهستان و کویر که به گنج طلا شناخته می شود می تواند آباد شود که طرح این موضوع را به رئیس جمهور منتخب خواهم داد.
موسوی عدم توجه یا غفلت مدیریت منابع آبی غرب استان را یکی از معضلات اصلی ذکر کرد و ادامه داد: آب منطقه ای و وزارت نیرو باید طرح هایی را در غرب استان از زیادی آب هایی که به هدر می رود پیاده کند تا جلوی این اتلاف منابع گرفته شود.
وی در تکمیل سخنان خود گفت: از رودخانه بزرگ چالوس ۵ تا ۶ هزار لیتر بر ثانیه آب شیرین وارد دریا می شود وهمین طور از رودخانه های چالکرود، سردابرود، چشمه کیله آب وارد دریا می شود که باید برنامه ریزی و مطالعه دقیق صورت گیرد.
*شناخت منابع آبی و حفظ آن مهم است
استاد دانشکده منابع طبیعی ساری به مطالعات خود بر روی رودخانه های غرب استان اشاره کرد و  متذکر شد:در درجه اول باید منابع آبی را خوب بشناسیم و بعد از آن مدل های حفظ این منابع آبی و توسعه پایدار کشاورزی منطقه بسیارمهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
موسوی یادآور شد: عرصه هایی که امکان تبدیل و بهره برداری از آن وجود دارد باید مورد مطالعه دقیق و جدی کاربردی قرار گیرد که متاسفانه انجام نمی شود.
 وی ادامه داد: برای  حیات وحش باید منابع آبی و ذخیره آب را ثابت کنیم تا هم مردم منطقه و هم حیوانات و گردشگران منتفع شوند که این یک کار کلان بوده است که متاسفانه تاکنون کار جدی صورت نگرفته است و اغلب کارشناسان این رشته دلسوزانه وارد عمل نشدند و کاری انجام ندادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تصریح کرد: با آمدن رئیس جمهور منتخب باید دانشگاه ها و سازمان های مردم نهاد به متخصصان این حوزه موارد مورد نیاز را  پیشنهاد دهند تا روی آن کار شود و ما می توانیم به موضوعات بپردازیم تا به صورت پروژه کاربردی انجام شود.
موسوی با ابراز تاسف از اینکه متاسفانه ۷۰ تا ۸۰ درصد پروژه هایی که در آب منطقه ای انجام می شود آنچنان کاربردی نیست، تاکید کرد: در چله دوم انقلاب باید شاهد جهش قابل توجهی در این حوزه باشیم یعنی باید چشم ها را باز کنیم و پرده های مختلفی که بر روی گنج های نهفته در کشور وجود دارد کنار بزنیم.
وی با بیان اینکه احیا و شناخت منابع آبی  و چگونگی اجرا، طرح و تهیه طرح های استفاده بهینه از منابع آب حائز اهمیت است، اظهار کرد: آب وجود دارد اما  مدیریت هدایت و مهار آب نیست بنابراین باید دولت ، اساتید دانشگاه ، مدیران و نخبگان روی آن مطالعه کنند تا در قالب طرح و پروژه دارای اعتبار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مدیریت بحران آب منابع طبیعی ساری غرب مازندران بهره برداری منابع آبی منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۱۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آتش‌سوزی مدیران خودرو اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین، ساعاتی پیش رسانه‌های محلی کرمان تصاویری از آتش سوزی در منطقه ویژه اقتصادی بم منتشر کردند. به گزارش رسانه‌های محلی این اتش سوزی متعلق به انبارهای شرکت مدیران خودرو است.

برنا نوشت: محسن حدادیان میرعامل سازمان آتش نشانی بم در خصوص این اتش سوزی اظهار کرد: این اتش سوزی گسترده پس از ۵ ساعت مهار شد و به رغم خسارات مالی سنگین تاکنون گزارشی از تلفات جانی منتشر نشده است.

وی ادامه داد: نیروی‌های این مجموعه هیچ همکاری و کمکی در جهت سریعتر مهار شدن این آتش سوزی با ما نداشتند و ۱۵ خودرو و ۱۵۰ نفر از پرسنل اتش نشانی به تنهایی این اتش سوزی گسترده را مهار کردند.

وی در پایان تصریح کرد: نمی‌توان علت اتش سوزی را اکنون اعلام کرد، اما کارشناسان ما در حال بررسی موضوع هستند این اتش سوزی از انبار ضایعات اغاز شده است.

از سوی دیگر روابط عمومی کرمان موتور اخبار منتشره مبنی بر سرایت این اتش سوزی به پارکینگ‌های این شرکت را تکذیب و اعلام کرد که با توجه به فاصله زیاد مجموعه کرمان موتور با این اتش سوزی هیچ گونه آسیبی به این مجموعه نرسیه است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904353

دیگر خبرها

  • منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست
  • مهار آتش سوزی انبار ضایعات کارخانه مدیران خودرو در بم
  • جزییات آتش‌سوزی مدیران خودرو اعلام شد
  • تسویه ۲۰ همتی با بانک‌ها از طریق واریز و برداشت/ کارنامه موفق مدیریت شهری در اداره پایتخت
  • معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد / خسارت به اراضی کشاورزی در 3 روستا
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد
  • شوت غیر قابل مهار و گل تماشایی گوستاوو بلانکو به ذوب آهن در دقیقه 90+3 (استقلال 2-1 ذوب آهن)
  • اجرای طرح آبخیزداری موجب مهار سیلاب شد
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد